QUÈ ÉS ACCIÓ COMUNICANT?

Acció Comunicant proposa crear una sèrie d’accions comunicatives comunitàries elaborades de manera participativa establint una nova manera de comunicació social, implicant a tots els agents interessats del territori.

Es realitzarà a través de la nostra metodologia de l’educomunicació, que contempla un procés de consulta i participació, de sensibilització, crítica mediàtica i debat i finalment la cocreació audiovisual com a mitjà comunicador per la transformació social. La creació resultant es difondrà per diversos espais del barri i en diferents formats com a nova forma de comunicar, interpel·lar i implicar a la ciutadania.

Plantegem cinc fases de treball: d’investigació i diagnòstic amb tots els implicats, de treball de cocreació en paral·lel amb els dos grups de població (persones grans i joves), els dos grups junts com a espai de posada en comú i intercanvi, retorn als professionals per analitzar i consolidar tot el que ha sorgit del procés mitjançant assessoraments i formacions i, per últim, una cinquena fase d’avaluació i tancament en un esdeveniment de presentació final.

Aquest projecte el realitza l’Associació Cultural elParlante porta més d’12 anys ininterromputs desenvolupant i provant metodologies innovadores en espais destinats a l’art, la cultura, l’educació lliure i la formal per propiciar escenaris d’educació en valors. D’aquesta manera, les nostres eines -amb enfocaments participatius i perspectiva de gènere- han permès treballar amb diferents comunitats (especialment de joves) temàtiques com la interculturalitat, la diversitat de gènere, l’educació sexe-afectiva, l’ocupació, l’acció comunitària, la prevenció del consum d’alcohol i altres drogues, els vincles intergeneracionals, etc.